Huisartsenpraktijk De Cirkel

Huishoudelijk reglement

Ben je patiënt bij De Cirkel of wil je patiënt worden? Dan vertrouwen we erop dat je akkoord gaat met een aantal basisprincipes over onze praktijkwerking en praktijkvisie en deze principes respecteert.

 

Afspraken maken

  •  Afspraken kunnen zowel online als telefonisch gemaakt worden op de openingsuren van ons secretariaat. Er worden geen afspraken via mail gemaakt.
  • Er kunnen drie soorten afspraken gemaakt worden: acute raadpleging (15 minuten), algemene raadpleging (20 minuten) en preventieraadpleging (30 minuten). We vragen om deze verschillende soorten raadplegingen op een correcte manier te gebruiken. Een acute raadpleging dient bv. niet voor diabetesopvolging of medicatievoorschriften. Voor meer info verwijzen we naar het tabblad praktijkwerking op onze website.

 

  • 1 afspraak = 1 persoon
  • 1 afspraak = 1 klacht

 

Resultaten

Voor bespreking van bloedresultaten en andere onderzoeksresultaten komt u op raadpleging, tenzij anders besproken met de arts. We zullen voor bloedonderzoeken maximaal gebruik maken van de prikpost van het Algemeen Medisch Labo op de Oude Barreellei 60 te Merksem.

 

Voorschriften

Wat betreft medicatievoorschriften hebben we een eigen voorschriftbeleid, dit kunnen jullie in een apart document terugvinden.

 

Telefonische bereikbaarheid

Gelieve de organisatie van onze telefonische beschikbaarheid te respecteren (zie praktisch). De beluurtjes dienen voor korte adviezen en niet voor teleconsulten. Voor niet dringende-afspraken kan u naar het secretariaat bellen of online een afspraak maken; zo blijven de beluurtjes gevrijwaard voor dringende, medische problemen en korte medische adviezen.

 

Punctualiteit

Kom op tijd. Verwittig ons tijdig indien u toch niet op de afspraak kan komen. Als u niet komt opdagen, hadden we andere mensen kunnen helpen in uw plaats. Als u drie maal niet bent komen opdagen, zullen we u vragen een andere huisarts te zoeken.

 

Huisbezoeken

  • Huisbezoeken kunnen alleen telefonisch worden aangevraagd.
  • Het is echter de arts die beslist of een huisbezoek gerechtvaardigd is.
  • Buiten Merksem kunnen geen huisbezoeken gegarandeerd worden.

 

eID

Breng steeds uw identiteitskaart mee. Het dragen van een mondmasker is aangeraden bij infectieklachten (hoesten, koorts, keelpijn …).

 

Betaling

U kan cash betalen of met Payconiq. U betaalt alleen het remgeld.